Iso kappeli

  • Iso kappeli on pelkistetyn kaunis. Istumaan mahtuu hyvin noin 100 henkeä. Suurin sallittu määrä on 200 henkeä.
  • Hautajaisia pidetään kappelissa maanantaista lauantaihin, paitsi juhlapyhinä. Joka tilaisuudelle on varattu aikaa noin tunnin verran. Alkamisajat ovat klo. 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 ja 16.00.
  • Kappeli on koristeltu viherkasveilla ja kynttilöillä. Mahdolliset kukkakoristukset voi tilata hautaustoimistosta tai kukkakaupasta.
  • Kappelissa on erinomaiset urut ja musiikillisesti hieno akustiikka. Krematorion omat ammattiurkurit soittavat taidolla ja tunteella. Kappelissa voidaan soittaa kaikkea tilaisuuteen sopivaa, musiikkia mitä on uruilla soitettavissa.
  • Kappelissa on äänentoistojärjestelmä, jolla voidaan soittaa musiikkitallenteita.
  • Hautajaisten päätteeksi arkku liukuu hitaasti ulos kappelista musiikin soidessa. Omaisten toivomuksesta arkku voi myös jääda paikoilleen.
  • Kellonsoitto ennen tilaisuutta ja sen jälkeen on mahdollinen ja paljon käytetty.

Osoite: Hietaniemenkatu 27, 00100 Helsinki
Puh: 09-444 088
S-posti: kappeli@krematorio.com
Fax: 09-444 253.

Hietaniemen krematoriorakennus edustaa tyylipuhdasta ns. 1920-luvun klassismia. Arkkitehtinä toimi Bertel Liljeqvist. Rakennuksessa on kaksi hautauskappelia: iso ja uusi pieni. Näissä tiloissa voidaan viettää kaikkien uskontokuntien hautajaisia, kuten myös uskonnottomien. On myös mahdollista pitää musiikkitilaisuus vainajan muistoksi.

Musiikki

Hautajaisiin sopiva musiikki valitaan vainajan muistoa kunnioittaen. Perinteisesti käytetään klassisesta repertuaarista tuttuja kappaleita, mutta valita voi myös sovituksia uruille muiden tyylisuuntien ja kevyen musiikin puolelta.

Esimerkiksi: Albinoni: Adagio, Bach: Air, Arioso, Järnefelt: Kehtolaulu, Händel: Largo, Schubert: Ave Maria, Vivaldi: Largo, Sibelius: Elegia, Finllandia-hymni, Sydämeni laulu, Merikanto: Rukous, Lindberg: Vanha virsi Taalainmaalta, Rheinberger: Cantilene, Mozart: Ave verum, Mozart: Lacrymosa, Mozart: Romanssi (Pieni yösoitto), Mozart: Laudate Dominum, Liszt: Consolatione in Des, Caccini: Ave Maria, Bach/Gounod: Ave Maria, Franck: Panis angelicus, Grieg: Kevät, Düben: Narvan marssi ym

Rydman: Niin kaunis on maa, Mårtenson: Myrskyluodon Maija, Mun sydämeni tänne jää, Hämäläinen: Veteraanin iltahuuto, Jylhä: Vaiennut viulu, Chaplin: Smile, Thiele/Weiss: What a Wonderful world, trad.Amazing Grace, Cohen: Halleluja, Groban: You raise me up, Hietanen/Wesslin: Nocturne, Laaksonen: Täällä pohjantähden alla, Hyvää Mutkaa, Ota hänet vastaan, suom.kansanlaulu: Täällä pohjantähden alla, Haapasalo: Mun kanteleeni kauniimmin, Hansen: Äidin sydän, Lehtinen: On hetki, Palmgren: Heijastus ym, Blake: Walking in the air ym

 

 

fiFI